Recension av "Raseri" av Andreas Ek


Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig.

Den framgångsrika MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning.

Finns det några vinnare i raseriets spår?

Andreas Ek är ett nytt tillskott på marknaden. Han arbetar själv som polis och är utbildad instruktör i vapen, taktik och konflikthantering. Detta märks tydligt när det kommer till polisen Erik och hans sätt att hantera situationen.

Vid första anblicken av omslaget var min första tanke att det här är ännu en deckare bland alla de andra. Därför blev jag positivt överraskad när jag läste den. Andreas Ek är en fena på miljöbeskrivningar och att hålla spänningen uppe även när läsaren befinner sig i en scen där det inte händer så mycket. Det är sällan jag läser en bok där spänningen följer med genom varje sida.

Ek har också ett väldigt spännande persongalleri. Det kanske mest intressanta - och framför allt befriande - med hans kvinnliga karaktärer är att han har gestaltat styrkan hos dem, något som jag annars tycker gestaltas alldeles för lite i dagens litteratur. Eriks fru Lotta som krigar för deras dotter skildrar verkligen modersinstinkten och även poliskollegan Carins försök att hjälpa i stället för att fly.

Det här är en riktig bladvändare som Ek har lämnat öppen för en uppföljare. Och den ser jag fram emot - vad kommer att hända? Vad händer med viruset? Kommer man att hitta något sätt att bota raseriet?

#bokoholic #recension #andreasek #raseri

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
Inga taggar än.
FEATURED POSTS
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE